2007-10-21

Svenskar är också människor!

Var på en föreställning med Fredrik Lindström på Konserthuset igår. Ni vet, komikern, akademikern, regissörn, författaren, poeten och tv-programledaren Fredrik Lindström. Det är egentligen en monolog av Fredrik i knappt 1 timme och 45 minuter där han pratar om hans favoritämne; svenskarnas mentalitet. Det är en helt fantastisk föreställning där Fredrik raljerar om allt från datummärkningen på mjölkpaketen till hur otroligt beroende vi svenskar är av våra myndigheter.

Han varvar små vardagliga företeelser (t.ex. hur alla männsikor i en busskö stirrar åt helt skilda håll) och andra små intressanta situationer som vi svenskar ibland ställs inför (t.ex. det där med att det absolut inte går att dricka mjölken när datummärkningen gått ut) samt helt förskräcklig statistik såsom att vi svenskar leder på att ha flest singelhushåll som flest bettskenor i världen.


Det var en mycket rolig och intressant kväll där Fredrik Lindström lyckas med något få svenska komiker gör. Att kombinera innehåll och framförande i en mycket underhållande föreställning. Det är hans sätt att tala tillsammans med ett informativt budskap och en humoristisk ton som gör att kvällen på Konserthuset var oslagbar!

Inga kommentarer: